Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

anakyklosiΤο Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, που αποτελεί μη κερδοσκοπικό φορέα, έχει εγκριθεί από την Ελληνική Πολιτεία (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας) για να οργανώσει και να προωθήσει την ανακύκλωση συσκευασιώνσε όλη τη χώρα, με τη χρήση των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του Νόμου 4496/2017.

Βασική συνιστώσα των Προγραμμάτων που εφαρμόζει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών.

Στο πλαίσιο έναρξης του φετινού “Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & των Αθλητικών Ακαδημιών – Ανακύκλωσε και συνάντησε τον Αντετοκούνμπο” σε Δήμους όλης της χώρας, που τελούν υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ (Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών)και με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, τη δική σας αλλά και των μαθητών σας, αποστέλλουμε συνημμένα:

ü  Την ενημερωτική αφίσα του “Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & των Αθλητικών Ακαδημιών – Ανακύκλωσε και συνάντησε τον Αντετοκούνμπο” για τους μαθητές του Δήμου

ü  Το ενημερωτικό φυλλάδιο του “Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & των Αθλητικών Ακαδημιών – Ανακύκλωσε και συνάντησε τον Αντετοκούνμπο” για τους μαθητές του Δήμου

 

Εν προκειμένω, οι μαθητές σας θα μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες χρησιμοποιώντας το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο εξής σημείο:

ü  LIDL Ραφήνας (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Έλλης Αλεξίου)

Από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών, κάθε φορά που θα επιστρέφονται οι συσκευασίες, θα εκτυπώνεται αυτόματα προς τους μαθητές το κουπόνι συμμετοχής του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης.

Τα τρία (3) σχολικά τμήματα ή τα τμήματα των Αθλητικών Ακαδημιών που θα επιστρέψουν τις περισσότερες συσκευασίες ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ(και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης), θα κερδίσουν τα μεγάλα δώραέπαθλα που έχουν οριστεί, με στόχο την προσέλκυση των μαθητών για τη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Tα (3) ΔΩΡΑ – ΕΠΑΘΛΑ  του “Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & των Αθλητικών Ακαδημιών – Ανακύκλωσε και συνάντησε τον Αντετοκούνμπο” είναι τα ακόλουθα:

v  1ο Δώρο – Έπαθλο, για το τμήμα με την μεγαλύτερη συμμετοχή:

Ταξίδι 5 ημερών στο Milwaukee τον Απρίλιο 2019 για να δουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίζει στα Playoffs του ΝΒΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ή ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

v  2ο Δώρο – Έπαθλο, για το τμήμα με την δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή:

Μία (1) Action Camera, ένα (1) Smartwatch & εμφανίσεις Milwaukee Bucks υπογεγραμμένες από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ή ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

v  3ο Δώρο – Έπαθλο, για το τμήμα με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή

Εμφανίσεις Milwaukee Bucks υπογεγραμμένες από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ή ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

Σημειώνεται ότι ο στόχος του “Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & των Αθλητικών Ακαδημιών – Ανακύκλωσε και συνάντησε τον Αντετοκούνμπο” ο οποίος θα διαρκέσει έως 31 Μαρτίου 2019, είναι η εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανακύκλωσης, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος (μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαίου, εξοικονόμηση πρώτων υλών, μείωση επικινδύνων ρύπων κ.α.), επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα και για την Εθνική Οικονομία και την επίτευξη των Εθνικών στόχων ανακύκλωσης (ενίσχυση της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των αστικών αποβλήτων τουλάχιστον στο 50% έως το 2020 και 65% έως το 2030).

Παραμένοντας στη διάθεσή σας, παρακαλούμε ενημερώστε τους μαθητές σας για την εν λόγω Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσηςκαι καλέστε μας στη γραμμή ανακύκλωσης 801 11 67890 για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση ή πληροφορία.

European School Radio