Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δράσεις του Σχολείου

Δραστηριότητες και υλικό μελέτης για τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιούνται στο 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας το σχολικό έτος 2019-2020.

Read more...

Video project των μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου

https://www.youtube.com/watch?v=rX2UmFK_XCcperiv

Read more...

Την πρωτότυπη και εντυπωσιακή έκθεση "Το δάσος κάτω από τον δρόμο" επισκέφθηκαν την Πέμπτη 10 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Γυμνασίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση, και είδαν θραύσματα και αποσπασμένα τμήματα κορμών δέντρων του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου, τα οποία απολιθώθηκαν στη θέση τους, πριν από 20.000.000 χρόνια, καθώς σκεπάστηκαν από ηφαιστειακά υλικά και στάχτη. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους τρόπους μεταφοράς, συντήρησης και ανάδειξης των ευρημάτων καθώς και για τη βιαιότητα των ηφαιστειακών εκρήξεων που δημιούργησαν  το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, διατηρητέο μνημείο της φύσης, ενταγμένο στο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν την ψηφιακή παράσταση "Ζωντανός Πλανήτης" η οποία εμπεριστατωμένα και θεαματικά παρουσιάζει τις αλληλεπιδράσεις των γήινων συστημάτων, οι οποίες διαμορφώνουν το ανάγλυφο της επιφάνειας της γης αλλά και το κλίμα της.

/5
Rating: /5 ( Votes)