Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ 2011 – 2012

 Στα πλαίσια του μαθήματος Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας, ανατέθηκε στους μαθητές, ομαδική εργασία (project) με το ακόλουθο θέμα:

 «Όλα αλλάζουν, κάτι όμως χρειάζεται να μείνει σταθερό…»

Η κοινωνία εκσυγχρονίζεται προκαλώντας αλλαγές στις λειτουργίες του θεσμού της οικογένειας άρα και στους κοινωνικούς ρόλους των μελών της.

Α) Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές;

Μαρτυρίες (από άτομα τρίτης ηλικίας, γονείς, συγγενείς), φωτογραφικό υλικό, κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικά ή λογοτεχνικά έργα, τραγούδια, μπορεί να σας βοηθήσουν.

Β) Παρά τις αλλαγές τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε ως μέλη της οικογένειας ώστε ο θεσμός αυτός να βοηθήσει στη δημιουργία υγειών κοινωνιών;

Τα παιδιά ερεύνησαν!

Έψαξαν και βρήκαν τις αλλαγές που έχουν προκληθεί στο θεσμό της οικογένειας. Πλούσιο υλικό υποστήριξε τις εργασίες τους:

Άλλα πήραν συνεντεύξεις από παππούδες και γιαγιάδες, άλλα έφεραν φωτογραφικό υλικό της οικογένειάς τους, άλλα ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαν εικόνες ακόμα και από την Αρχαία Ελλάδα, άλλα έψαξαν στο αστικό δίκαιο, άλλα έφτιαξαν παρουσιάσεις με το powerpoint, άλλα ζωγράφισαν, άλλα βρήκαν κινηματογραφικές ταινίες που δείχνουν την εξέλιξη του θεσμού, άλλα έφτιαξαν μικρά θεατρικά έργα ….

Κυρίως όμως όλα τα παιδιά βρήκαν τι χρειάζεται να είναι σταθερό στην οικογένεια, ώστε ο θεσμός αυτός να βοηθήσει στη δημιουργία υγειών κοινωνιών: Η αλληλοκατανόηση, ο αλληλοσεβασμός, με μια λέξη Η ΑΓΑΠΗ.

ΜΠΡΑΒΟ σε όλους σας!

Σ.Σ.Σ
Η καθηγήτρια

Ζωή Τρεβλά

Σημ.: Αν γινόταν θα δημοσιεύαμε τις εργασίες όλων των ομάδων. Θα αρκεστούμε σε όσες κατατέθηκαν και σε ηλεκτρονική μορφή.