Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το Β1 και Β5 επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ανεξήγητα μυστήρια". Μετά την επεξήγηση του πατέρα Γρηγορίου για τα Μυστήρια και τις απαντησεις σε ερωτήσεις των παιδιών τα παιδιά επαιξαν διαδραστικό παιχνίδι για εμπέδωση. Ευχαριστούμε τον πατέρα Γρηγόριο, τις κυρίες Ρουμπινη και Χριστίνα για τη φιλική τους διάθεση και τα κεράσματα τους. 

/4
Rating: /5 ( Votes)

Τα παιδιά της Β΄ Γυμνασίου εκπόνησαν εργασίες για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων σύμφωνα με τη δραστηριότητα της ενότητας του βιβλίου τους "Εμείς και οι άλλοι".
Έτσι αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην εκπαιδευτική ημερίδα που έγινε στις 13-5-2018 στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος Ι. Μ. Πεντέλης.
Το Γυμνάσιό μας εκπροσώπησε με εργασία που παρουσίασε η μαθήτρια Μαίρη Βιδάλη του Β1. Την ημερίδα χαιρέτησε ο Ραββίνος Αθηνών Γαβριήλ Νεγρίν αφού πρώτα καλωσόρισε εκπαιδευτικούς και παιδιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης.
Το υλικό που παρουσιάστηκε με βάση το σεμινάριο αφορούσε την καταπολέμηση κάθε είδους φανατισμού και τη συνύπαρξη Χριστιανών και Εβραίων μέσα από τις σελίδες της Ιστορίας των δύο λαών.

29747387 10211497413812585 512453112 oΣτο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας, δραστηριότητες στο Κολυμβητήριο Ραφήνας: Μεσογειακή Διατροφή, Καλλιέργεια μυρωδικών με αυτόματο πότισμα, βιωματικό εργαστήριο για τις βλάβες στον οργανισμό από το κάπνισμα, δημιουργία πινακίδων γραμμικής Β, αλλά και χοροί και δημιουργία αφισών. Μία συλλογική δουλειά όπου πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να εργαστούν συντονισμένα. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Κρητών Ραφήνας-Πικερμίου για την βοήθεια και συμπαράστασή του.

FB IMG 1524688734376

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας, το 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας σας προσκαλεί στην εσπερίδα που διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 με επίκεντρο τους άξονες "Προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στον εθισμό" και "Ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα των γυναικών".
Η εσπερίδα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας αλλά και ευρύτερα στα μέλη της τοπικής κοινότητας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων στα παραπάνω θέματα.

Θα παρουσιαστούν δύο ομιλίες με επακόλουθες συζητήσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

1) 6.30 μ.μ."Πρόληψη του Εθισμού και των Εξαρτήσεων" από την υπεύθυνη του συμβουλευτικού κέντρου ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, κ. Δέσποινα Καπετανάκη.

2) 7.15 μ.μ. "Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα των Γυναικών", από την Ομάδα γυναικών Ραφήνας-Πικερμίου (Μέλος ΟΓΕ)

 

Subcategories

Page 1 of 5